donderdag 9 januari 2014

de puppie's zijn geboren van Luna&Hakuna op 9 januari 2014

Gisteravond was het zover, de bevalling kondigde zich aan, die tot vanmorgen half vijf duurde, toen is het laatste meisje geboren. Een hele relaxte bevalling die ik samen met Jannie heb gedaan. Altijd gezellig en samen zijn we gewoon een goed team, ervaringen uitwisselen en samen naar oplossingen zoeken, want elke bevalling is weer anders. De eerste 3 gingen vrij vlot maar daarna kwam er een pauze in, das altijd weer spannend zo'n pauze, want dat kan verschillende redenen hebben, gelopen met Luna zelfs nog even een autoritje om de bevalling maar door te laten zetten na 2,5 uur nog geen pup, toen hebben we iets, en echt ook maar iets weeën opwekkers gespoten ( 0,5 cc) , teveel spuiten is ook niet goed want dat kan weer gevaarlijk zijn voor de pups omdat dit de baarmoeder afknijpt. Maar gelukkig binnen een half uur kwam er weer een mooi mannetje op de wereld, wat kun je dan weer super blij zijn als er geluid uit zo'n puppy komt...das dan wel weer heel gezellig zo met zijn tweeën te zijn... lachen om onze gelijke opmerkingen en de blijheid bij een gezonde pup,  als het zo lang duurt..

Maar dat was dus nummer 4, op de foto waren ook 4 puppy's te zien maar haar darmen waren op dat moment behoorlijk vol, dus we mochten er ons niet helemaal vastpinnen op die 4...ook misten we nog 1 nageboorte, en die moet eruit anders kunnen ze hier erg ziek van worden. Weer wachten, stukje wandelen met haar, rustpauze en weer gingen we op de 2,5 uur aan, nog een keer spuiten en ze kreeg weer weeën de nageboorte kwam na 40 min. eraan maar ook tot onze verassing een pup. Met een dubbel vlies, de nageboorte van de ander op haar kop dus dat zag er ff raar uit, maar ook gelukkig deze pup kwam er blakend uit, nummer 5!  wat een verassing wederom! Zo heb je niets en zo is ze toch drachtig van 4 en dan heb je toch 5 pups, je kunt wel nagaan dat we heeeelll blij zijn met zo'n leuke verassing.

Thanks: Hakuna en Carine&Bart voor deze mooie puppie's

Thanks: Jannie voor je hulp!! Iemand hulp nodig bij een bevalling van je hond??

Jannie...de Verloskundige bij de honden!! Jannie01@home.nl 


























Maar het was niet allemaal vreugde, Onze Indi ging al een aantal dagen niet lekker, niet goed kunnen opstaan en het leek wel of ze wat verlammingsverschijnselen had in haar rechter poot ook in de rug was ze erg verkrampt,  ook de blik in haar ogen veranderde, en we wisten dat het einde met haar nader bij kwam. Het geklep naar de DA en onderzoeken met haar zouden we niet gaan doen dat hadden we samen besloten. Onze dame van 10  jaar en 9 maand oud heeft een heel fijn leven gehad, en er komt een tijd dat we haar moeten loslaten. Veel slapen heeft ze de laatste dagen gedaan, haar ogen bleven ons volgen vanaf de grond, maar het doet je pijn dat je weet dat dit geen fijn honden leven meer is, opzien tegen het opstaan en je weet dat dit gepaard gaat met pijn. 'S nachts met de geboorte van de pups kreeg ze weer zo'n pijnaanval waarbij we hebben besloten om haar te laten gaan.  De DA moest toch komen om even naar Luna te kijken en te voelen of alles oké was, zo zie je maar weer verdriet en vreugde liggen dicht bij elkaar, de geboorte van de pups en het laten gaan van onze 1e leonberger....

Lieve Indi wat hebben we van je genoten,  lieve eigenwijze mooie meid, bedankt voor al je lieve jaren samen bij ons....het zal voor ons een heel gemis worden, en niet alleen voor ons, ook voor vele vrienden van ons...

Goodbye Grand Old Lady xxx !!


6 opmerkingen:

  1. dank je marian, we zullen haar missen in de roedel...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Indy het was een hele verandering toen jij in het leven van de Hazelhorstjes kwam. Geen Berner Sennenhond meer maar een Leonberger. Maar van jou gingen we ook houden. Je groeide uit tot een prachtige Leonbergerdame en op 16-07-2006 was ik getuigen van je 1e worp. Je deed het fantastisch en wanneer je even hulp nodig had waren vrouwtje, baasje en ik er om je te helpen. Zo hoort het en niet anders. Lieve Indy je hebt een prachtig leven gehad vol liefde en goede zorg. Je had de beschikking over een huis en een grote tuin waar je vrij in en uit mocht lopen om over de vakanties maar niet te spreken waar jij allemaal met mee bent geweest. Nu werd je oud en kwamen de gebreken. Als leven lijden wordt is het niet meer leuk en hebben vrouwtje en baasje de beslissing genomen om je te laten gaan, dit uit liefde voor jou. Het was een goede beslissing. Woensdagavond heb ik nog lekker met je geknuffeld en afscheid van je genomen. Rust nu maar uit daar over de regenboogbrug samen met Lynn. Mocht je Babs tegenkomen geef haar dan een dikke knuffel van ons. Dag lief leonbergermeisje.
    Gr Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dank je Jannie voor je lieve woorden, we missen haar enorm, maar jij kent dat gevoel...

      Verwijderen
  3. voor altijd in jullie hart en mooie herinneringen blijven..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Van harte met je pups, maar ook wat een verdriet om Indi... Heel veel sterkte!!

    BeantwoordenVerwijderen